Partion nuorisoalan osaamiskeskuksen joulukirje

Hei!

Kiitos yhteistyöstä Partion nuorisoalan osaamiskeskuksen kanssa! Vuosi on ollut vauhdikas ja yhdessä olemme saaneet paljon aikaan harrastuksissa ja vapaaehtoistoiminnassa kertyvän osaamisen tunnistamisen ja tunnustamisen parissa.

Kehittämämme osaamisen tunnistamisen ja tunnustamisen digitaalinen ratkaisu Osaamiskiekko julkaistiin heinäkuussa SuomiAreenan yhteydessä. Osaamiskiekon jatkokehityssuunnitelmia on työstetty syksyn aikana.

Saimme elokuussa uusia työkavereita Partion osaamiskeskukseen, kun Lotta, Virpi ja Jussi Opintokeskus Siviksestä täydensivät henkilöresurssejamme. Tämä henkilöstöyhteistyö toi lisävoimia erityisesti uusien osaamisen tulkintafoorumien käynnistämiseen ja vauhditti harrastuksissa ja vapaaehtoistoiminnassa kertyvän osaamisen tunnistamista ja tunnustamista oppilaitoksissa.

Tämän syksyn aikana osaamiskeskus on ollut mukana kokeilussa, jossa on vertailtu järjestökoulutusten ja tutkintojen perusteiden osaamiskuvausten vastaavuuksia tekoälyyn pohjautuvan analyysin avulla. Ehdimme myös kokeilla vielä tässä joulukuun alkupuolella, miten moniammatillisista tulkintafoorumeista muodostuu osaamisen ”kentauritiimejä”, missä semanttinen tekoäly työskentelee yhdessä opettaja- ja nuorisotyöprofession kanssa. (Lue lisää)

Partion nuorisoalan osaamiskeskus tässä muodossaan päättyy vuodenvaihteessa. Teemme parhaillaan suunnitelmia uuden nuorisoalan osaamiskeskuksen hakemisesta, pääsemme toivottavasti kertomaan näistä suunnitelmista tarkemmin alkuvuodesta.

Osaamiskeskuksen toimintakausi 2018-2019 on koottu julkaisuun Osaamisen kiertotalous – harrastamalla huippuosaajaksi. Voit ladata julkaisun täältä.

Partion osaamiskeskuksen toiminnasta ja kuulumisista voit lukea lisää nettisivuillamme http://osaamiskeskus.partio.fi/.

Vauhdikkaan vuoden jälkeen on hyvä rauhoittua hetkeksi joulun viettoon. Jatketaan toivottavasti yhteistyössä ensi vuonna!

 

Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta!

 

Toivottaa Partion nuorisoalan osaamiskeskuksen väki:

Lotta Pakanen

Virpi Markkanen

Jussi Keskitalo

Julia Parkko

Timo Sinivuori