Osaamiskiekko-palvelu on avattu

Partion nuorisoalan osaamiskeskus julkaisi Digitaalisen osaamiskiekon SuomiAreenan yhteydessä heinäkuussa. Osaamiskiekko näyttää harrastus- ja vapaaehtoistoiminnassa hankitun osaamisen vastaavuudet tutkintoon johtavien opintojen kanssa ja miten osaaminen tunnustetaan osaksi näitä opintoja. Osaamiskiekko on kehitetty yhdessä muiden nuorisojärjestöjen, oppilaitosten sekä muiden yhteystyökumppanien kanssa.

Osaamiskiekko auttaa esimerkiksi partiotaustaista opiskelijaa selvittämään, miten hänen partiossa hankkimaansa koulutusta voi hyödyntää omissa opinnoissa. Oppilaitoksen näkökulmasta Osaamiskiekko kokoaa yhteen järjestöpuolen koulutukset ja digitaaliset osaamismerkit, joiden tunnustamisesta on sovittu oppilaitoksesssa. Osaamiskiekkoa voi käyttää myös opiskeluvaihtoehtojen kartoittamiseen sen pohjalta, millaista järjestötoiminnassa hankittua osaamista henkilöllä on. Samalla Osaamiskiekko toimii uraohjauksen välineenä opinto-ohjaajien ja nuorisotyöntekijöiden työssä.

Osaamiskiekon sisältöjä työstetään oppilaitosten kanssa järjestettävissä moniammatillisissa tulkintafoorumeissa. Tulkintafoorumeissa verrataan järjestöjen tarjoamien koulutusten ja digitaalisten osaamismerkkien sisältöjä tutkintotavoitteisiin opintoihin. Osaamiskiekko näyttää oppilaitoksen hyväksymän suosituksen siitä, miten harrastus- ja vapaaehtoistoiminnassa kertyvä osaaminen tunnustetaan opinnoissa.

Etsimme järjestöjä ja oppilaitoksia mukaan sisällöntuottajiksi Osaamiskiekkoon. Kerromme mielellämme tästä lisää. Erityisesti mikäli oppilaitoksella ja järjestöllä on valmiina sopimus, miten järjestöosaaminen tunnustetaan opinnoissa, niin tämä voi olla suoraan yhteensopivaa sisältöä Osaamiskiekkoon!

Osaamiskiekkoon voi tutustua osoitteessa https://www.osaamiskiekko.fi/. Osaamiskiekosta kerrotaan myös oheisella videolla:

 

Ota yhteyttä:

Julia Parkko, digituottaja, julia.parkko@partio.fi, 040 521 7100 (Osaamiskiekko)

Timo Sinivuori, osaamiskeskuksen johtaja, timo.sinivuori@partio.fi, 0400 511 534 (Uusien järjestö- ja oppilaitosyhteistyökumppanien yhteydenotot)