Tervetuloa tutustumaan Partion nuorisoalan osaamiskeskuksen työskentelyyn 20.9.

Kuinka tunnistaa ja tunnustaa harrastus- ja vapaaehtoistoiminnassa kertyvää osaamista? Partion nuorisoalan osaamiskeskus esittelee tätä tarkoitusta varten kehittämiään työkaluja ja menetelmiä työpajoissa Dare to Learn -oheistapahtumassa perjantaina 20.9. osana Helsinki Learning Weekiä.

Ilmoittaudu työpajoihin mukaan tästä

Dare to Learn on Pohjois-Euroopan suurin kansainvälinen oppimisteemainen tapahtuma, joka järjestetään Korjaamolla Helsingissä 19.-20.9.2019. ”Dare to Learn is connecting the people that have eagerness and expertise in rethinking learning and human development under one roof all”, eli Dare to Learn yhdistää saman katon alle ihmiset, joilla on intoa ja osaamista oppimisen ja kehittymisen uudelleen ajatteluun. Tapahtuma laajenee vieressä sijaitsevalle Partioasemalle perjantaina 20.9., jolloin Partion nuorisoalan osaamiskeskus järjestää työpajat non-formaalisti hankitun ja hankittavan osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta. Työpajat järjestetään yhteistyössä Opintokeskus Siviksen ja Humanistisen ammattikorkeakoulun kanssa.

Partion nuorisoalan osaamiskeskuksen tehtävänä on kehittää työkaluja, menetelmiä ja toimintamalleja nuorten osaamisen tunnistamiseen ja tunnustamiseen oppilaitoksissa, työelämässä ja vapaaehtoistoiminnassa. Olemme perustaneet oppilaitoksiin moniammatillisia tulkintafoorumeita, joissa opettajat, opinto-ohjaajat, opiskelijat, johdon edustajat sekä nuorisotyön asiantuntijat yhdessä vertaavat järjestöissä syntyvää osaamista ja hakevat näille osaamisille vastaavuuksia tutkintoon johtavista koulutuksista. Vastaavuudet tehdään sekä nuorille että opettajille näkyväksi digitaalisessa osaamiskiekossa. Näin opiskelijan saamat osaamisen tunnustamispäätökset yhdenmukaistuvat, opettajien työtaakka osaamisen tunnustamispohdinnoissa ja päätöksenteossa kevenee ja muualla hankittu osaaminen aletaan oikeasti nähdä merkittäväksi osaamisen tuottajaksi osana tutkintoon johtavaa koulutusta.

Perjantaiaamupäivällä 20.9. klo 10.00-11.15 järjestetään työpaja How to promote the recognition of non-formal learning? Työpajassa esitellään Partion nuorisoalan osaamiskeskuksen tekemää työtä osaamisen tunnistamisen ja tunnustamisen parissa, kuten järjestökoulutusten validointia, digitaalisia osaamismerkkejä sekä vapaaehtoistyön opinnollistamista. Lisäksi tutustutaan tarkemmin järjestökoulutuksia ja tutkintotavoitteisia opintoja vertaileviin moniammatillisiin tulkintafoorumeihin sekä osaamista havainnollistavaan osaamiskiekkoon. Työpaja pidetään osallistujien mukaan tarvittaessa englanniksi.

Iltapäivällä klo 12.15-13.45 vuorossa on työpaja Osaamisen tunnistamisen ja tunnustamisen uudet digitaaliset ratkaisut. Työpajassa mallinnetaan oppilaitosten moniammatillisten tulkintafoorumien työskentelyä, jossa järjestökoulutuksia ja osaamista verrataan tutkintotavoitteiseen koulutukseen. Tulkinnan tulokset viedään kaikkien nähtäväksi digitaaliseen osaamiskiekkoon, joka näyttää vastaavuudet non-formaalisti ja formaalisti hankitun ja hankittavan osaamisen välillä. Osallistujille näytetään, miten järjestökoulutuksia voidaan validoida digitaalisen koulutussuunnittelutyökalun avulla. Lisäksi osallistujalle esitellään digitaaliset osaamismerkit, joita käyttäen voidaan kuvata harrastuksissa ja vapaaehtoistoiminnassa syntyvää osaamista.

 

Työpajat Partioasemalla (Töölönkatu 55, Helsinki) perjantaina 20.9.:

Klo 10.00-11.15 How to promote the recognition of non-formal learning?

Klo 12.15-13.45 Osaamisen tunnistamisen ja tunnustamisen uudet digitaaliset ratkaisut

Molemmat työpajat ovat kaikille avoimia ja maksuttomia.

Ilmoittaudu työpajoihin mukaan tästä

 

Lisätietoja: Timo Sinivuori, Partion nuorisoalan osaamiskeskuksen johtaja, timo.sinivuori@partio.fi, 0400 511 534

 

Osaamiskeskus.partio.fi

Osaamiskiekko.fi

Dare to Learn

Helsinki Learning Week

 

Voit osallistua keskusteluun Twitterissä tunnisteella #osaamisenkiertotalous

 

Kuva: Atte Kesti